Tag Archive | "Fush Kosov"

Ndërmerren masa konkrete për evitimin e tollovisë në trafik tek rreth-rrotullimi në lagjen Lakërisht

Nënkryetari i Komunës së Prishtinës, Avdullah Hoti së bashku me drejtorin e Infrastrukturës dhe atë të Shërbimeve Publike,  të mërkurën ka pritur në takim përfaqësues të Policisë së Kosovës dhe të Ministrisë së Transportit dhe Postë Telekomunikacionit, ku është biseduar rreth koordinimit të e punëve në mes të tri palëve  për gjetjen e një alternative që do të ndikonte në eliminimin e tollovisë, në komunikacion që po krijohen në pjesën ku janë duke u zhvilluar punimet për ndërtimin e rreth-rrotullimit në magjistralin Prishtinë-Mitrovicë.
Si zgjidhje e përkohshme është propozuar që intervenohet ne ndërtimin e disa rrugëve lidhëse për rreth rrotullimit me qëllim të evitimit të tollovisë në rreth-rrotullim.
Rrugët lidhesh do të ndërtohen nga stacioni i autobusëve në drejtim të Fushë-Kosovës, dhe automjetet që hynë nga drejtimi i Fushë-Kosovës, do të futën nën rreth-rrotullim ku tani janë duke u kryer punimet.
Nënkryetari Hoti ka kërkuar nga përfaqësuesit e MTPT-së, dhe PK-së që së bashku me drejtorët e Komunës të punojnë në  realizimin sa më të shpejtë të  këtij propozimi. “Kjo zgjidhje e përkohshme do të ndikon që komunikacioni të zhvillohet në mënyrë të rregullt”, tha nënkryetari Hoti.
Ndërkaq, Skënder Krasniqi Komandant i Njësitit Regjional të Trafikut të Policisë së Kosovës tha se edhe policia ka bërë disa propozime që të dilet nga kjo situatë. “Pavarësisht angazhimit të njësiteve për rregullimin e komunikacionit, dhe pavarësisht vendosjes së shenjave, nuk është duke u treguar ndonjë progres në terren, prandaj një zgjidhje tjetër do të ishte me e efektshme”, tha Krasniqi.
Edhe përfaqësues nga MTPT-ja, thanë se zgjidhja që do të bëhet do të jetë e përkohshme pasi që kontraktuesi që është duke e ndërtuar  rreth-rrotullimin ka premtuar se punimet do të kryhen në një afat sa më të shkurtë.

Incoming search terms:

Posted in Prishtina, PrishtineComments (0)

Mbyllet rruga e Bulevardit Bill Klinton

Këtë vendim e mori sot, kryetari i Komunës së Prishtinë, Isa Mustafa, pasi zhvilloi një takim me përfaqësuesit e kompanive që janë duke i kryer punimet në zgjerimin e Bulevardit, ndërtimin e nënkalimit dhe të Policisë së Kosovës.

Mbyllja e pjesshme e Bulevardit “Bill Klinton”, bëhet për të krijuar kushte optimale për dislokimin e infrastrukturës nëntokësore dhe për sigurinë e qytetarëve , pasi që gërmimet e dheut për ndërtimin e nënkalimit janë në kuotën nëntë (9) metra, dhe sipas eksperteve të ndërtimit të ulët mund të vije deri te shembja e shirit të rrugës ku aktualisht është duke u zhvilluar trafiku.

Komunikacioni do të orientohet: Automjetet që hyjnë nga magjistralja e Mitrovicës do të drejton në rrugën “Ahmet Krasniqi” në lagjen “Arbëria”, ndërsa automjetet që hynë në qytet nga drejtimi i Fushë-Kosovës, do të orientohen në rrugën “Tirana” dhe “Robert Dol”, dhe në lagjen “Dardania” në rrugët “Idriz Gjilani” dhe “Iljaz Kodra”.

Për rregullimin e komunikacionit do të përkujdes Policia e Trafikut e regjionit të Prishtinës dhe Drejtoria e Shërbimeve Publike, Mbrojtjes dhe Shpëtimit.

Kompanitë ndërtimore në zgjerimin e Bulevardit “Bill Klinton” dhe të nënkalimit, do të kenë leje nga komuna për të punuar në dy , me qëllim që ky projekt të përfundojë sipas dinamikës së paraparë.

Udhëheqja e Komunës së Prishtinës, kërkon mirëkuptim nga qytetarët, deri në përfundim të këtij projekti, projekt i cili është në interes të vet qytetarëve dhe të kryeqytetit.

Incoming search terms:

Posted in Prishtina, PrishtineComments (0)

Rent A Car Prishtina

rent a car prishtina

Prishtina Kamera Live