Tag Archive | "Mustaf Halili"

Ditet e Mergates

Si çdo verë tjetër, edhe sivjet Komuna e Prishtinës organizon aktivitete të ndryshme kulturore. Duke filluar nga data 2 gusht me “Ditët e Mërgatës”, për katër javë, sheshi “Nëna Terezë”, do të jetë vendi, ku qytetarët do të mblidhen për t”u argëtuar bashkarisht.
Mustafë Halili, shef i sektorit të kulturës në Komunën e Prishtinës, tha i tha RTK-së se edhe këtë vit programi veror është mjaft i begatë. Aktivitetet kulturore në kryeqytet kanë për qëllim të krijojnë atmosferë të këndshme edhe për qytetarët që jetojnë jashtë vendit.

“Më datat 2, 3 dhe 4, kemi aktivitete bashkë me Zyrën e kryeministrit për çështje jorezidente, që mbahen për mërgimtarët. Ndërsa, më datën 6, menjëherë, fillon programi veror i Komunës së Prishtinës”, tha Halili.

Programi kulturor do të mbahet çdo të premte dhe të shtunë, tha ai duke shtuar se programi përfshinë koncerte nga grupe të ndryshme, prezantime të pikturës, orë letrare dhe aktivitete të tjera.

Programi i sivjetmë do të jetë ndryshe, me qëllim që qytetarëve të Prishtinës t’u ofrohet diçka e re, tha Mustafë Halili, duke përmendur se për fillim të programit është zgjedhur grupin “Zig Zag”.

Aktivitetet do të zhvillohen në sheshin “Nëna Terezë.

Sipas organizatorëve, programi veror do të zgjasë katër javë. Brenda kësaj periudhe do të ketë tetë koncerte, në të cilat do të prezantohen grupet kosovare: “Troja”, “Zig Zag”, “Energy Bend”, por do të ketë muzikë popullore.

Shefi i sektorit të kulturës, Halili, tha se skena do të jetë tërheqëse për qytetarët.

Në kuadër të programit veror, do të jetë edhe pjesa e organizimeve në pishinën “Gërmia”, ku do të prezantohen filmat e përgatitur nga “Kosova Film”.

Incoming search terms:

Posted in Prishtina, PrishtineComments (0)

Rent A Car Prishtina

rent a car prishtina

Prishtina Kamera Live