Tag Archive | "OPIC"

Amerikanët të interesuar për Prishtinen

Nënkryetari i Komunës së Prishtinës, Avdullah Hoti priti përfaqësuesit e Korporatës për Investimeve Private Jashtë Shtetit (OPIC), e themeluar si agjenci e  Qeverisë amerikane. Përfaqësues të OPIC-ut kanë shprehur interesimin e tyre për të investuar në projekte kapitale, kryesisht atyre që realizohen nëpërmjet partneritetit  publiko-privat.

Nënkryetari Hoti i njoftoi përfaqësuesit e kësaj korporate se Komuna e Prishtinës ka realizuar projekte me partneritet publiko-privat, siç është ai i ndërtimit të fshatit ndërkombëtar dhe se ka projekte tjera kapitale që dëshiron t’i realizojë me anë të partneritetit të tillë.
“Kemi disa projekte që presim t’i realizojmë dhe jemi të gatshëm për bashkëpunim me të gjitha palët e interesuara”, tha nënkryetari Hoti në takimin e sotëm me përfaqësuesit e OPIC-ut.

Si shembull të projektit të tillë ka përmendur ndërtimin e garazheve nëntokësore, që cilat pritet të realizohen nëpërmjet partneritetit publiko-privat.

Stephanie Price, ekonomiste pranë kësaj korporate, tha se misioni i OPIC-ut është që të mundësojë pjesëmarrjen e kompanive amerikane në investime në të gjithë sektorët. “OPIC ndihmon sektorin privat në SHBA të investojë jashtë shtetit, nxit zhvillimin ekonomik dhe gjetjen e tregjeve të reja, andaj jemi të interesuar të bashkëpunojmë me Komunën e Prishtinës në realizimin e projekteve kapitale përmes ligjit për partneritet publiko-privat”, tha Price.

Incoming search terms:

Posted in Prishtina, PrishtineComments (0)

Rent A Car Prishtina

rent a car prishtina

Prishtina Kamera Live