Tag Archive | "prishtina"

Inagurohet Scards, kompania më inovative shqiptare në industrinë e shtypit

Industria e shtypit është një nga më të rëndësishmet në botën e sotme moderne, e cila vazhdon të udhëheqë tregun pavarësisht përhapjes së dixhitalizimit të përmbajtjes, duke qenë një industri prej më shumë se 640 miliardë dollarësh dhe duke u rritur me 7% në vit. Me këto stastika është hapur para pak ditësh në Qendrën Inovative të Kosovës (Innovation Centre Kosovo) ceremonia e inagurimit të kompanisë më të re inovative shqiptare, Scards (www.scards.com).

Kompania Scards, me synim veçanërisht tregun global, është e specializuar në shtypje të materialeve promovuese dhe si produkt kryesor ka kartëvizitat (business cards).

scards

Drejtori i ICK-së, Uranik Begu, hapi prezantimin duke folur më konkretisht mbi këtë ide mjaft interesante e cila sipas tij pritet të ketë sukses, duke parë nga ajo se çfarë është ndërtuar deri më tani.

Për të folur më gjerësisht lidhur me pothuajse të gjitha shërbimet dhe produktet që ofron kompania fjalën e mori udhëheqësi i komapanisë Edon Abdullahu.

Përmes Scards, klientët kanë mundësi t’i zgjedhin vetë dizajnet e kartëvizitave, posterave, broshurave etj. Kompania zotëron po ashtu mijëra dizajne të gatshme nga më të ndryshmet të cilat lehtësojnë punën për ata që duan diçka të shpejtë dhe cilësore. Pagesat mund të kryhen online përmes kartave të kreditit, të debitit, përmes PayPal etj. Qëllimi i Scards është të gjendet sa më pranë biznesit, duke ofruar mjete të përshtatshme për porositjen e materialeve të shtypura si dhe për të krijuar zgjidhjet më mira për të, theksoi, ndër të tjera, Drejtori Ekzekutiv i kompanisë, z. Abdullahu.

Në vijim, Betim Drenica, udhëheqës teknik i kompanisë dhe Etrit Zeneli, udhëheqësi i dizajnit, prezantuan më me detaje teknologjinë mbi të cilën është ndërtuar kjo platformë si dhe njëkohësisht folën mbi mjetet dhe funksionalitetet e saj. Përmes shfrytëzimit të teknologjive më të fundit si dhe softuerëve të ndërtuar nga vetë kompania, Scards do të arrijë të eliminojë kostot e larta si dhe do të bëjë të mundur porositjen në sasi të vogla, dy probleme kryesore këto veçanërisht për biznesin e vogël. Cilësia, çmimet konkurruese dhe koha e shkurtër e shërbimit do të jenë ndër elementet më tërheqëse për klientët.

Incoming search terms:

Posted in PristinaComments (0)

Bora e 1 prillit befasoi prishtinasit

Prishtinë, 1 prill – Pas disa ditëve të ngrohta e me diell dhe kur qytetarët e Prishtinës menduan se ia kanë hedhur dimrit të sivjetmë, mëngjesi i 1 prillit gdhiu me borë, madje me borë të dendur. Por, falë temperaturave relativisht të larta, ajo nuk qëndroi shumë nëpër rrugë, kulme e pemë të kryeqytetit.

Madje rreth orës 17 filluan të depërtojnë edhe rrezet e diellit, kurse bora ndaloi.   Sipas parashikimeve të meteorologëve, ky dimër në pranverë nuk do të zgjasë, pasi qysh nesër temperaturat maksimale të ditës do të ngrihen deri në 14 gradë Celsius, ndërsa nga e marta e tutje temperaturat e ditës do të jenë edhe më të larta, ndërmjet 18-20 gradë por me vranësia të kohëpaskohshme e mbase edhe reshje shiu (të enjten e të premten).

Incoming search terms:

Posted in PrishtinaComments (0)

OPEN CALL: PRISTINA – GRAPHIC / NOVEL./ SKETCHING W. G. SEBALD IN PRISTINA

OPEN CALL: PRISTINA – GRAPHIC / NOVEL./ SKETCHING W. G. SEBALD IN PRISTINA

Prej:E premte, 10 Shkurt 2012 – 9:00

Deri:E diel, 25 Mars 2012 – 17:00

Adresa: Prishtinë

Përshkrimi

* OPEN CALL: PRISTINA *

*

*GRAPHIC, NOVEL. *

*SKETCHING W. G. SEBALD IN PRISTINA*

*

On the occasion of the project *GRAPHIC, NOVEL. *Qendra Multimedia, Pristina, and Tirana Art Lab – Center for Contemporary Art, Tirana, are pleased to announce a *Call for Entries *to attend the upcoming graphic novel workshop in Pristina, Kosovo, from: *May 5 – May 11, 2012*.

The workshop is open to art students, graphic-novelists, comic artists, designers, illustrators, visuals artists and writers of all ages and backgrounds.

*

*Submission Deadline* for applications is: *March 25, 2012*

**

*

*THE SUCCESSFUL APPLICANTS WILL RECEIVE TRAVEL COSTS AND FREE BOARD AND LODGING IN PRISTINA.*

*ABOUT THE WORKSHOP*

In the last years graphic novels have attracted more and more attention both in the field of literature and the visual arts. Not only they open alternative perspectives onto the complexities of every day life. With their distinct use of two mediums – image and text – they also suggest how memories and recollections of the past can find new forms of expression despite their inherent blanks.

This interrelation between image and text lies at the core of the project *GRAPHIC, NOVEL*. Taking the works of W. G. Sebald as a point of departure, we would like to rethink the dynamics between the two mediums in the context of Pristina, eager to tackle what suggests itself as ‘grey areas’ in the memorization process by means of graphic and text. Also W. G. Sebald famously utilized in his work both image and text in order to find a momentary equilibrium between otherwise hazy or fragmented recollections, personal memories, and, at times, ineffable events. However, similar to the grid-like structure of a graphic novel, the merging of image and text in Sebald’s work produces an ‘excess of meaning’,which cannot be utterly resolved.

The workshop aims at thinking the potential of the literary and graphic elements of graphic novels further by drawing on the author’s ‘poet(h)ic of remembering’, but also by the direct encounter with and research into the environment the workshop is set in. The participants are invited to creatively delve into yet unprecedented graphic-novelist techniques, sketching what has been lost, what is to be retrieved, and how to conjoin the missing bits and contradictions of the local recent history. Being an initiative from Pristina and Tirana, the subject-matter from where to explore those techniques are the city and its (in-)visible histories. Therefore, additional to the seminars, the workshop will look closer at the matter and the surfaces of the city. Archival documents, found photographies, oral histories and walks through the city will form a central part of the research and of the elaboration of a new graphic novel by means of visual and literary expressions.

Throughout the workshop, the participants are invited to work on a on a chosen context presented to them in the city of Pristina. The results of the workshop will be shown in a group exhibition during the “Polip Literature Festival” held from *May 11, 2012* to *May 13, 2012*.

*GRAPHIC, NOVEL.* is organized by Qendra Multimedia and Tirana Art Lab – Center for contemporary Art and coordinated by Elisabeth Desta and Sonja Lau. The workshop is held by researcher Ute Friederich and graphic novelist Barbara Yelin.

A project in cooperation with the Goethe Institut.

*APPLICATION PROCESS*

*

To download the *Application Form *please visit* www.tiranaartlab.org <http://www.tiranaartlab.org/> *or see attached document.

*

All applications arriving prior to the due date, *March 25, 2012*, will be taken into consideration, assessed, and a selection of participants chosen. The result of the selection will be announced by *April 15, 2012*. All applicants will be informed of their approval or decline in written form. If you are interested in being a part of the workshop *GRAPHIC, NOVEL*. please send a completed application form (see attachment), an artist statement, an idea for a possible research you want to deal with in the workshop, a short biography, a selection of recent works (literary or visual), and a picture of the artist by no later than *March 25, 2012* (date of receipt) to: Please specify in your statement why you would like to participate in the workshop in Pristina, and if you have any prior experience in working in the region.

 

Submission can be made either online or by sending a CD-ROM / works on paper. Please respect the format JPG and a resolution of 300 dpi for visual/graphic works. Incomplete applications cannot be considered. Application on papers / CD-ROM cannot be returned to the sender.

 

——————————–

Elisabeth Desta

 

*Qendra Multimedia *

Rr. Xhelal Mitrovica p.n. Teatri Dodona

10000 Prishtina, Kosovo

 

Tel: +381 (0) 38 722 464

Mobil: +386 (0) 49290429

Fax: +381 38 222 793

 

elisabeth.desta@kulturmanager.net <mailto:elisabeth.desta@kulturmanager.net> info@qendra.org <mailto:info@qendra.org> | www.qendra.org <http://www.qendra.org/>

Incoming search terms:

Posted in PristinaComments (0)

Parkingu i UNMIK-ut zhvendoset nga qendra e Prishtinës

UNMIK-u është pajtuar që të largojë parkingun e automjeteve përballë Pallatit të Rinisë, për ta vendosur atë prapa objektit të ri të Qeverisë së Kosovës (ish-Pallati i Shtypit), shkruan Koha Ditore.

Pajtimi për largimin e parkingut nga lokacioni ku ishte, midis Pallatit të Rinisë dhe Objektit të EULEX-it, është arritur midis këtij misioni, Ministrisë së Ambientit dhe Planifikimit Hapësinor, Komunës së Prishtinës si dhe Ministrisë se Administratës Publike. “Jemi pajtuar që hapësira përballë Pallatit të Rinisë, e shfrytëzuar nga UNMIK-u për parking  të largohet nga aty dhe të zhvendoset prapa ish-objektit Rilindja”, ka thënë në kushte anonimiteti një zyrtar i lartë në MAPH. Sipas tij, çështja e largimit të atij parkingu është diskutuar edhe me shefin i UNMIK-ut në Kosovë, Lamberto Zannier. “Në tetor të vitit të kaluar Ministria i Ambientit ka diskutuar me shefin e OKB-së në Kosovë, Zannier, i cili pati premtuar angazhimin e tij për largimin e parkingut, kurse menjëherë pas ka filluar përmbushja e procedurave administrative dhe teknike që ai parking të largohet”, ka pohuar ky burim i gazetës brenda MAPH. Sipas po këtij burimi, bashkëpunimi ndërinstitucional në lidhje me këtë çështje ka funksionuar tërësisht dhe aktivisht.

Para një viti autoritetet e kryeqytetit iu patën drejtuar me një letër UNMIK-ut me kërkesën që t’i largojë automjetet nga parkingu midis Bankës Qendrore dhe selisë së EULEX-it. Kjo hapësirë, në planet e Komunës së Prishtinës është paraparë të shfrytëzohet për ndërtimin e një parkingu nëntokësor, nga tri të tilla sa pritet të bëhen gjithandej kryeqytetit. Në letrën që ia ka kthyer asokohe UNMIK-u Komunës së Prishtinës, nuk pati shprehur gatishmëri për largim të parkingut.

“E kemi parasysh kërkesën tuaj dhe nevojën që ajo hapësirë të shfrytëzohet për nevojat e planeve tuaja, por aktualisht nuk janë pjekur kushtet që të largohemi nga ajo hapësirë. Rikujtojmë që misioni i UNMIK-ut vepron në bazë të Rezolutës së OKB-së 1244 dhe se institucionet vendore kanë obligim të afrojnë gjithë ndihmën e nevojshme këtij misioni”, thuhej në letrën e UNMIK-ut.

Gazeta ka provuar të vërë kontakt me përgjegjësit e UNMIK-ut për të mësuar më shumë në lidhje me pohimet në MAPH, por ishte e pamundur. Në letrën që zyrtarët e kryeqytetit ia kishin dërguar UNMIK-ut patën shfaqur gatishmërinë të gjejnë hapësirë tjetër në Prishtinë.

Të dielën, ndërkaq, autoritetet e kryeqytetit largimin e parkingut të UNMIK-ut e kanë vlerësuar si sukses të veçantë.

“Ajo hapësirë do të dedikohet për parking nëntokësor, e mbi të do të krijohet një park i gjelbëruar” ka thënë Muhamet Gashi, zëdhënës i Komunës së Prishtinës.

Incoming search terms:

Posted in Prishtina, PrishtineComments (0)

Në Prishtine kërkojnë tokë 70 institucione qendrore

Rreth 70 kërkesa kanë adresuar institucionet e nivelit qendror në Komunën e Prishtinës, që kjo e fundit të ndajë parcela për to si dhe në disa raste të verifikojë pronësinë dhe ligjshmërinë e pronës, shkruan Koha Ditore.

Në listën e institucioneve që presin tokë nga Prishtina, prin Qeveria e Kosovës me gjithsej  23 kërkesa, pastaj radhitet Agjencia Kosovare e Pronës me 15 kërkesa, Këshilli Gjyqësor me 11 kërkesa, Agjencia Kosovare e Privatizimit me 3 kërkesa, Agjencia Kadastrale me 2 kërkesa, Instituti Sizmologjik me 1 kërkesë, Bashkësia Islame me 6 kërkesa, Agjencia Kundër Korrupsionit me 1 kërkesë si dhe ndërmarrjet e nivelit qendror (KEK-u, PTK-ja)  me 7 kërkesa.

Këto të dhëna janë siguruar nga raporti vjetor i Komunës së Prishtinës, i cili i referohet periudhës dymbëdhjetëmujore të vitit të kaluar.

“Këto kërkesa kanë qenë për ofrimin e provave dhe dokumentacion, si dhe ofrimin e lokacioneve për ndërtimin e objekteve me interes të përgjithshëm publik”, thuhet në këtë raport. Sipas po këtij dokumenti, Komuna e Prishtinës ka arritur t’i zgjedhë kërkesat e parashtruara në lëmin e drejtësisë, atë të arsimit, si dhe të kategorive sociale të cilat kërkesa në komuna janë parashtruar nga MPMS-së. “Komuna e Prishtinës ka ndarë lokacionin në rreth 5 hektarë tokë në zonën e quajtur ‘Prishtina e re’ për ndërtimin e Pallatit të Drejtësisë, Shtëpisë Presidenciale, si dhe të disa rezidencave të tjera institucionale. Ndërsa më herët ngjashëm është vepruar edhe me Universitetin e Prishtinës”, thuhet në raportin e komunës, teksa thuhet më lehtë zgjidhen kërkesat nga MASHT-i, ngase ndarja e pronës ka të bëjnë për ndërtimin e shkollave në zonat e kryeqytetit. “Në këto raste llogaritet domosdoshmëria e ndërtimit të shkollave si dhe hapësira, e cila mund të jetë anësore”, thuhet më tej në raportin e Komunës së Prishtinës. Ndryshe të martën në komunë kanë thënë se ky institucion po e ka të pamundur t’u përgjigjet pozitivisht të gjitha kërkesave për ndarje pronash. “Pothuajse të gjitha kërkesat të cilat vijnë për ndarje pronash në Prishtinë nga ana e institucioneve të nivelit qendror kërkojnë që zona të jetë diku qendra e Prishtinës, hapësirë kjo e cila është mbingarkuar dhe nuk ka lokacion të përshtatshëm, i cili mund të ndahet për ndërtime objektesh tjera institucionale”, ka thënë Muhamet Gashi, zëdhënës i Komunës së Prishtinës. Sipas tij, ka raste kur komuna nxjerr vendim për ndarje të lokacionit, ndërsa institucioni i cili ka parashtruar kërkesën nuk ndahet i kënaqur me lokacionin e ndarë. “Kemi raste kur komuna ka ndarë lokacion, madje edhe në qendër siç është rasti me Bashkësinë Islame të Kosovës, e cila ka shfaqur pakënaqësi me vendimin e komunës”, ka potencuar Gashi. Nga ana tjetër kreu i Prishtinës, Isa Mustafa, gjatë një interviste të dhënë për “Koha Ditore” në fillim të këtij viti, kërkesat që vijnë nga institucionet qendrore në adresë të komunës i ka parë si dëshmi se nga niveli qendror Prishtina do të duhet të kishte një tretman më të veçantë në krahasim me komunat e tjera në vend.

“Prishtina është kryeqytet, këtu janë të gjitha institucionet, ato vazhdimisht kërkojnë parcela toke, vendparkingje dhe shërbime tjera komunale, ndërsa kur është fjala te dhënia e një granti shtesë financiar për kryeqytetin, ato marrin qëndrim kundër”, ka thënë Mustafa. Ky i fundit e pati quajtur paradoksale që Prishtina të krahasohet me komunën e Parteshit.

“Prishtina aktualisht nga niveli qendror nuk trajtohet për asnjë dimension ndryshe nga komunat tjera me të vogla të vendit, ndërsa Prishtina duhet të mendojë dhe të angazhohet për ndarje tokash për këto institucione. Aktualisht në qendër të qytetit është e pamundur të gjendet ndonjë lokacion i përshtatshëm që do të mund t’i dedikohet ndonjë institucioni, atje ku komuna ka hapësirë është zona e quajtur Prishtina e re, si dhe zona ekonomike”, ka potencuar mes tjerash Mustafa.

Gazeta nuk ka arritur të martën të sigurojë qëndrim të Qeverisë së Kosovës në lidhje me këto çështje. Por, në një prononcim të mëhershëm për gazetën kreu i MPB-së, Bajram Rexhepi, pati kërkuar nga Komuna e Prishtinës që të jetë më azhure ndaj kërkesave që parashtrojnë institucionet e nivelit qendror.

“Kemi parashtruar disa herë radhazi kërkesa në Komunë të Prishtinës, por për shkaqe të tyre jemi vonuar në nisjen dhe finalizimin e Qendrës së Regjistrimit të Automjeteve në Prishtinë dhe do të duhet që për një dokument të mbesin gjerat pezull”, pati thënë Rexhepi.

Incoming search terms:

Posted in Prishtina, PrishtineComments (0)

Prishtina, Sheshi “Nënë Tereze” në terr

Pak para orës 19, Sheshi “Nëna Tereze” në Prishtinë ishte pa asnjë ndriçim publik. Askush nga shëtitësit e mbrëmjes nuk e diti pse shëtitorja e vetme për kryeqytetasit e vendit, por dhe për vizitorë të tjerë nga vendi e bota, mbeti në terr në këtë kohë. Nuk u dha asnjë shpjegim zyrtar, as nga KEK dhe as nga komuna e Prishtinës pse ndodhi kështu. Ndoshta këta zyrtarë mendojnë se për shëtitore mjaftojnë dritat që vijnë nga vitrinat e dyqaneve dhe lokaleve të tjera në të dy anët e shëtitores. Ose mendojnë se të dielën në mbrëmje nuk ka nevojë për ndriçim, madje as në sheshin më të frekuentuar të kryeqytetit!

Cilado që të jetë arsyeja, kryesheshit  nuk i ka hije terri.

Incoming search terms:

Posted in Prishtina, PrishtineComments (0)

[Prishtina Travel] Getting in Pristina

[Prishtina Travel] Getting in Pristina

[Prishtina Travel] – Get in Pristina By plane

The easiest way to get to Pristina is by plane. There are direct flights to Pristina International Airport from London, Zurich, Geneva, Gothenburg, Copenhagen , Vienna, Hamburg, Hannover, Dusseldorf, Berlin, Frankfurt, Munich, Stuttgart, Bremen, Verona, Ljubljana, Budapest, Tirana, Istanbul and Oslo. There are low-budget flights to Pristina from Liege, Belgium and with Easyjet from Switzerland. There are cheap connecting flights via Tirana and Ljubljana, but also from most of German airports.  Check Airkosova for best fares.

Also, Skopje International Airport is 110 km away (two hours).  The bus to Pristina from Skopje takes about two hours and costs €5 (€5.50 with the bus station’s fee). The last bus from Skopje to Pristina leaves at 18:10; from Pristina to Skopje at 17:00.

pristina

pristina

If you arrive at Pristina airport – small, haphazard but recently modernized and efficient in a Balkan kind of way – you should get from the plane to the outside world within 15 minutes. The city center is about 15 minutes away by car along the closest thing to a good road in Kosova. The many taxi drivers outside the airport will quote you €15-30 for the trip but will happily be haggled down to €10.

[Prishtina Travel] – Get in Pristina By bus

From Albania, there are several daily direct bus connections to Pristina, from Tirana and Durres. From. There are also direct bus links from most cities in Germany, Switzerland, Belgium, Turkey, Macedonia, Bosnia, and Montenegro. From Podgorica in Montenegro there are at least two night buses (9pm and 10pm, approx 5 1/2 hrs) that run via Peja €16.

There is one bus every night that runs from Pristhina to Ulcinj, Montenegro with stops in Peja, Prodgorica and Bari. The buses leave at 7pm from both Pristhina and Ulcinj. The trips is 20 euros round trip and take 9 hours.

From Skopje in Macedonia there are 8 buses per day at 10 past the hour. It is supposed to take 1.5 hours, but we took 3 hours due to traffic! It costs only 320 MKD (just over €5)

The Prishtina bus station is quite a safe place to await sunrise.

From Serbia there are several direct buses from Belgrade (6 hours, 1 day bus & 2 night busses), run by Kosovo companies, cost less than €20, stops depending on the route in Niš or Kruševac. There are twice daily mini-buses from Niš, they cost 600 dinars (about $10) and the guys at Niš Hostel will help you get in contact with organizers, even if you aren’t sleeping there, as it is necessary to book in advance. If entering direct from Serbia, be aware that you need to leave by the same way that you came in so that you get Serbian entry/exit stamps .

There is also a bus service from Sarajevo (via Novi Pazar; Buy ticket to Novi Pazar on 10pm bus, the bus continues to Prishtina, tickets available onboard); the trip lasts around 12 hours and costs around €20.

[Prishtina Travel] – Get in Pristina by train

There are trains which travel from Macedonia and Serbia to Pristina. These take long to get there.  Check Kosovo Railway

Incoming search terms:

Posted in Prishtina TravelComments (0)

Hotel Afa

OVERVIEW
Hotel Afa is located in one of the most beautiful places in Pristina. Even though only 5 minutes of walk from main street of Pristina. Hotel Afa is located in a very quite and pleasant part of the city offering its guests an unforgettable stay. This amazing hotel has 51 rooms which include an apartment, suits , single and double rooms.
ROOM INFORMATION
Rooms have private bathroom, minibar, TV, balcony, air conditioner, hair dryer, telephone, alarm clock, fire alarm, and also its possible room service and breakfast room service. Some of the rooms have also Jacuzzi and sauna and foot massage. The prices of the rooms are per person and that price includes also breakfast, internet and four drinks from the mini bar. Read the full story

Incoming search terms:

Posted in Pristina HotelsComments (0)

Informata

Komuna e Prishtinës ka 572 km 2.

Prishtina gjendet në pjesën veriperëndimore dhe shtrihet buzë rrafshnaltës së plleshme rrëzë maleve të argjendta. Ashtu si dikur Ulpiana, ka pozitë të përshtatshme gjeografike, pasi gjendet në kryqëzimet parësore kontinentale.
Komuna e Prishtinës i ka gjithësej 48 fshatra.

Sektori i bujqësisë, gjuetësisë dhe pylltarisë përshinë 27 biznese. Në sektorin e industrisë nxjerrëse ekzistojnë 16 biznese. Sektori i furnizimit me energji elektrike, gas dhe ujë numëron 5 biznese, ai i ndërtimtarisë me 329 biznese, ndërsa ai i tregtisë me shumicë dhe pakicë 4.203 biznese. Po ashtu edhe biznesi i hotelerisë po avancohet përditë e më shumë dhe kështu në Komunën e Prishtinës aktualisht ekzistojnë 781 restorante dhe hotele. Në biznesin e ndërmjetësimit financiar veprimtarinë e tyre e zhvillojnë 26 biznese, ndërsa në shërbimin e afarizmit ekzistojn 273 biznese. Administrimi publik dhe mbrojta e sigurimit social vepron me 10 biznese, ndërsa mbrojtja shëndetësore e sociale me 104 veprimtari. Numri i pergjithshëm i biznesit në Komunën e Prishtinës është 8.412 sish.

Në Komunën e Prishtinës ekzistojnë edhe 57 prona shoqërore me 143 biznese shoqërore. Kështu, numri i përgjithshëm i biznesit të regjistruar në Komunën e Prishtinës është 8.735 biznese më 75.089 punëtorë.

Vendet më interesante për t’u vizituar në Komunën e Prishtinës?

Parku Nacional rekreativ „Gërmia“
Monumenti „Skënderbeu“
Teatri Kombëtar,
Biblioteka Kombëtare Universitare e Kosovës,
Muzeu i Kosovës,
Galeria e Arteve etj

Incoming search terms:

Posted in InformataComments (0)

Fillojnë procedurat për ndërtimin e garazheve

Fillojnë procedurat për ndërtimin e garazheve

Në mbledhjen e sotme të Këshillit të Drejtorëve të cilën e udhëhoqi kryetari i Komunës së Prishtina, Isa Mustafa, u diskutuan disa pikat e rendit të ditës të parapara për këtë mbledhje.
Këshilli i Drejtoreve i Komunës së Prishtina, sot, mori vendim për fillimin e proceduarve për ndërtimin e garazheve nëntokësore dhe hapësirave afariste me Partneritet Publiko- Privat,
Këshilli autorizoi Zyra e Prokurimit që të kryej veprime procedurale sipas Ligjit.
Zyra e prokurimit do të shpall tenderin për Partneritet Publiko-Privat (PPP) ndërtimin e tri garazheve nëntokësore me hapësira përcjellëse afariste në lokacionet e përcaktuara sipas planeve rregulluese, garazhet do të ndërtohen në lokacionet: në shesin “Adem Jashari”;  në mes të dy objekteve të Kuvendit të Kosovës dhe Kuvendit të Komunës, në rrugën “Luan Haredinaj” përballë objektit të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve dhe përballë objektit të Fakultetit Filologjik.
Këshilli i drejtorëve shqyrtoi projektin e shenjëzimit të rrugëve, lagjeve dhe vendbanimeve në territorin e Komunës së prishtines, Prishtina me këtë u kërkua nga Drejtoritë përkatëse të kompletojnë dokumentacion e duhur për hapjen e tenderit publik për fillimin e realizimit të këtij projekti.

Ndërkaq në Prishtina këtë takim u fol edhe për fillimin sa më parë të realizimit të projekteve të para për këtë vit.

prishtinaa.jpg

Prishtina Pristina prishtine Pristina hotels

Komuna e prishtines, informon punonjësit Prishtina e Institucioneve parashkollore të Komunës së prishtine, se kërkesa e tyre për pagesën e shujtës për vitin e 2010, nuk mund të bëhet për arsyeje se nuk ka pasur mjete të ndara nga buxheti i Komunës së prishtines, për këtë destinim, dhe nuk janë ndarë mjete as nga niveli qendror.
Komuna e prishtines e ka njoftuar këshillin grevist dhe njofton të gjithë punonjësit e Institucioneve shkollore se pagesa e shujtës për vitin 2011, do të fillojë të paguhet për këtë vit me të miratuar Ligji për buxhetin e Republikës së Kosovës, nga Kuvendi i Kosovës.

Komuna e prishtines dhe Drejtoria e Arsimit  Prishtina u bëjnë thirrje këshillit grevist dhe punonjësve të Institucioneve parashkollore që të ndërpresin grevën dhe t’i kthehen punës së tyre, në të kundërtën nëse nuk përfillet Pristina kjo kërkesë do të ndërmerren masat e Prishtina duhura ligjore.

Prishtina Pristina prishtine Pristina hotels

Qendra Kulturore e Fëmijëve të prishtines,  me rastin e  8 Marsit Ditës së Gruas, nesër më  8 mars 2011, në orën 17.00, në Pallatin e Rinise, Kulturës dhe të Sporteve ( salla e kuqe), Pristina hotels do të mbaj një program kulturor-artistik.  Fëmijët e kësaj qendre do të paraqiten me këngë, balet, vallëzim modern, vallëzim folklorik, recitime.

Kryetari i Komunës së prishtine, Isa Mustafa, Prishtina sot priti në një takim Jane Armitage, udhëheqëse Regjionale e Bankës Botërore dhe Ranjit Nayak, përfaqësues i Bankës Botërore në Kosove.
Kryetari Mustafa falënderoi përfaqësuesit e Bakës Botërore për vizitën dhe foli për zhvillimet e përgjithshme në Komunën e prishtines, si dhe sfidat që përballet udhëheqja komunale në ofrimin e shërbimeve për qytetarë dhe gjendjen e Pristina rëndë ekonomike.
“Ne përmes jush falënderojmë Bankën Botërore për ndihmën që i ka dhënë Kosovës para anëtarësimin në këtë organizatë si dhe pas anëtarësimit, duke u shprehur se do të jemi të gatshëm të përkrahim çdo kërkesë që vije nga Banka Botërore për  Prishtina të mirën e Pristina Kosovës dhe zhvillimin ekonomik”.

Prishtina Pristina prishtine Pristina hotels

Kryetari Pristina Pristina hotels Mustafa e njoftoi përfaqësuesen e lartë të Bakës Botërore edhe për bashkëpunim e ngushtë të ka Komune e prishtines me Zyrën e Bankës Botërore në prishtine, duke u shprehur se bashkëpunimi i ndërsjellët do të vazhdojë edhe në të ardhmen në të gjitha fushat.

Ndërkaq,  Jane Armitage, udhëheqëse  Prishtina Regjionale e Bankës Botërore, kryetarin Mustafa pritjen dhe e informoi atë për ndihmën që prishtine iu është dhënë Kosovës në të kaluarën si dhe për asistencën që do t’i ofrohen gjatë viteve të ardhshme.

“Kosovën e kemi renditur në listën Prishtina e vendeve të pazhvilluara dhe kemi asistuar financiarisht edhe para se Kosova të jetë anëtare e kësaj banke, asistenca do të vazhdojë tash e tutje në një formë tjetër , ku banka jonë do të ofrojë kredi të buta për Kosovë në afat të kthimit për 40 vjet, ndërsa kthimi do të fillojë pas 10 viteve edhe atë me 0 kamatë”, tha Armitage Prishtina

“Për zhvillimin e Pristina Kosovës kjo formë e kreditimit është shumë e mirëseardhur dhe do të ndihmojë fusha të caktuara, dhe ne do të përpiqemi që në afate sa më optimale t’i përmbushim obligimet tona, me qëllim që sa më parë të fillojë dhënia e këtyre kredive”, tha kreu i prishtines.

Në këtë takim u fol edhe lidhjet e komunave të Kosovës me komunat e vendeve tjera, planifikimin hapësinor të prishtines, planet rregulluese, planin zhvillimor lokal dhe urban, ndërtime pa leje, dokumentacionin origjinal Prishtina kadastral i cili është marruar nga Serbia si dhe për çështjet pronësore.

Po ashtu u bisedua për fushat prishtine e rëndësishme Prishtina që duhet të investohet në të ardhmen për rimëkëmbjen e Pristina ekonomisë së vendit, si bujqësia, blegtoria dhe energjetika.

Nënkryetari I Komunës së prishtines, Avdullah Hoti, priti sot, në një takim një delegacion të OJQ YMCA, të prirë nga Pristina hotels Janet Morrow Pate, presidente e YMCA-së në Chicago, SHBA, Adam Rychlik, përfaqësues i YMCA-së nga Çekia, Pristina  Marius Pop, përfaqësues i YMCA-së nga Romania dhe Dorina Lluka, drejtoresh e YMCA-së për Kosovë.

Në këtë takim nënkryetari Hoti u informua nga të pranishmit për aktivitet e kësaj organizate si dhe për rolin e YMCA në ndërlidhje midis Kosovës, Prishtina  Evropës dhe  SHBA-së, për të kontribuar në zhvillimin e rinisë.

Delegacioni i YMCA-së kërkoi nga nënkryetari i Komunës së prishtines, të fillojë bashkëpunimi i ndërsjellët për realizimin e projekteve Pristina të përbashkëta për rininë prishtinase në fusha të ndryshme.

Nënkryetari Hoti, falënderoi prishtine delegacionin e YMCA-së për vizitë dhe për prezantimin e aktiviteteve së kësaj organizate, duke u shprehur se “Komuna e prishtines ka një rini të shëndosh të përgatitur  dhe është mëse e domosdoshme që këta të rinj Pristina të merren me aktivitete të ndryshme sipas programeve të YMCA-së”.

“Ne do të jemi të hapur Pristina hotels për bashkëpunim edhe me organizatën të cilën ju e përfaqësoni duke përmendur përkrahjen e komunës për rininë dhe organizatat tjera rinore që veprojnë brenda kryeqytetit”, tha Hoti.

Përfaqësuesit e YMCA-së, u shprehën të gatshëm Prishtina që të fillojnë të realizojnë projekte të ndryshme me rininë prishtinase si në aktivitete sportive, kulturore, vizita të organizuara jashtë vendit dhe trajnime të ndryshme në vendet Pristina tjera të të rinjve kosovar.

Ndryshe YMCA është themeluar në Britani Prishtina të Madhe në vitin 1844  me misionin për të ndërtuar shpirt, mendje, dhe trup të shëndetshëm për të gjithë njerëzit e botës.

YMCA  është Organizata më prishtine e madhe Pristina dhe më e vjetër jo fitimprurëse në Botë, e themeluar nga Kryqit të Kuq Ndërkombëtar.

Ndërsa në Kosove Pristina hotels është themeluar  në vitin 2003, dhe është duke u munduar t’i zhvilloj projektet të nivelit paralel me vendet e zhvilluara  dhe me standarde të larta për te rinjtë.

Drejtoria përprishtine  Ekonomi dhe  Prishtina Zhvillim e Komunës së prishtines, përkatësisht sektori për bujqësi njoftohen të gjithë ata që janë të interesuar për aplikim për prerjen e  masës drusore në pyje private se afati  për aplikim i cili ka filluar me datë 15 shkurt 2011 i paraparë të përfundoje më 15 mars 2011, shtyhet deri më 31 mars të këtij Pristina viti.

Këshilli i Drejtorëve i Komunës së prishtines në mbledhjen e sotme të cilën e udhëhoqi kryetari i Komunës, Isa Mustafa, shqyrtoi propozimimplanin rregullues për lagjen “Vellusha”, si dhe raportet e ndërmarrjeve publike komunale: Ndërmarrja Publike Banesore, Hortikultura dhe Sport – Marketingu.
Pas diskutimeve nga anëtarët e Këshillit lidhur me propozim planin rregullues për lagjen “Vellusha” u vendos që propozimplani rregullues për lagjen “Vellusha”, t’i kalohet Komitetit për Politikë dhe Financa për miratim, ku më pastaj pritet që ky propozim plan të merr mbështetjen e këshilltarëve komunal për të dalë në diskutim prishtine publik Pristina hotels .
Këshilli i Drejtorëve, gjithashtu, ka aprovuar  raportet e  ndërmarrjeve publike komunale: Ndërmarrjes Publike Banesore, Hortikulturës dhe Sport – Marketingut, duke propozuar që të njëjtat t’i kalohen në procedurë trupave të Komunës së prishtines për miratim, Prishtina Komitetit për Politikë e Financa si dhe Kuvendit Komunal Pristina .

Prishtina Pristina prishtine Pristina hotels

Incoming search terms:

Posted in Prishtina, PrishtineComments (0)

Page 1 of 3123

Rent A Car Prishtina

rent a car prishtina

Prishtina Kamera Live