Tag Archive | "RTK"

Kryeqyteti do të bëhet me kopsht zoologjik

Prishtinë, 3 qershor – Pesëmbëdhjetë hektarë, në afërsi të liqenit të Badovcit, janë ndarë për ndërtimin e një strehimoreje për shtazët, e që më vonë synon të shndërrohet në kopsht zoologjik.

Zyrtarë komunalë të Prishtinës, thonë se kjo strehimore do të ndërtohet në faza të ndryshme dhe me standarde të larta, e cila do të ofrojë siguri të plotë për kafshët që do të akomodohen aty, transmeton RTK.

Drejtori i Shërbimeve Publike, Agim Gashi tha se ky park do të jetë mjaft interesant dhe me perspektivë të mirë të zhvillimit të turizmit dhe të ekonomisë.

“Ky projekt do të zhvillohet në faza të ndryshme. Në fazën e parë do të akomodohen 12 arinj, në 3-4 hektarë, me ndërtim të standardeve më të larta, do të ruhet ambienti dhe nuk do të ketë ndërtime të tjera për destinime të tjera dhe do të ndërtohet në bazë të kritereve të lejuara, tani për tani nuk e ka statusin e kopshtit zoologjik, por synohet të arrihet atje, pra do të ndërtohet ne faza, faza”, shpjegon Gashi.

E qytetarët e mirëpresin këtë projekt, ndërsa preferojnë që të ketë shtazë të ndryshme.

Ndërtimin e kësaj strehimoreje e kanë mbështetur edhe partitë opozitare në kuvendin komunal. Ndërtimi i këtij kopshti do të bëhet me ndihmën e një fondacioni gjerman, i cili është zotuar se do ta mirëmbaj atë për 50 vitet e ardhshme.

Incoming search terms:

Posted in PrishtinaComments (0)

Ditet e Mergates

Si çdo verë tjetër, edhe sivjet Komuna e Prishtinës organizon aktivitete të ndryshme kulturore. Duke filluar nga data 2 gusht me “Ditët e Mërgatës”, për katër javë, sheshi “Nëna Terezë”, do të jetë vendi, ku qytetarët do të mblidhen për t”u argëtuar bashkarisht.
Mustafë Halili, shef i sektorit të kulturës në Komunën e Prishtinës, tha i tha RTK-së se edhe këtë vit programi veror është mjaft i begatë. Aktivitetet kulturore në kryeqytet kanë për qëllim të krijojnë atmosferë të këndshme edhe për qytetarët që jetojnë jashtë vendit.

“Më datat 2, 3 dhe 4, kemi aktivitete bashkë me Zyrën e kryeministrit për çështje jorezidente, që mbahen për mërgimtarët. Ndërsa, më datën 6, menjëherë, fillon programi veror i Komunës së Prishtinës”, tha Halili.

Programi kulturor do të mbahet çdo të premte dhe të shtunë, tha ai duke shtuar se programi përfshinë koncerte nga grupe të ndryshme, prezantime të pikturës, orë letrare dhe aktivitete të tjera.

Programi i sivjetmë do të jetë ndryshe, me qëllim që qytetarëve të Prishtinës t’u ofrohet diçka e re, tha Mustafë Halili, duke përmendur se për fillim të programit është zgjedhur grupin “Zig Zag”.

Aktivitetet do të zhvillohen në sheshin “Nëna Terezë.

Sipas organizatorëve, programi veror do të zgjasë katër javë. Brenda kësaj periudhe do të ketë tetë koncerte, në të cilat do të prezantohen grupet kosovare: “Troja”, “Zig Zag”, “Energy Bend”, por do të ketë muzikë popullore.

Shefi i sektorit të kulturës, Halili, tha se skena do të jetë tërheqëse për qytetarët.

Në kuadër të programit veror, do të jetë edhe pjesa e organizimeve në pishinën “Gërmia”, ku do të prezantohen filmat e përgatitur nga “Kosova Film”.

Incoming search terms:

Posted in Prishtina, PrishtineComments (0)

Rent A Car Prishtina

rent a car prishtina

Prishtina Kamera Live